Keresett szó:

Székhelye:

Működési szakterülete:


Az adattárban összesen 405 szervezet adatlapja található meg.
 
Hargita Megye Tanácsa 2% kampánya

Adományozza 2011 évi jövedelemadója 2%-át Hargita megyei civil szervezetnek!


Részletek


Felhasználói név:
Jelszó:
Elfelejtett jelszó
Regisztráció
 
Név:
E-mail cím:
Hírlevélarhívum
Pályázati lehetőségek civilszervezetek számára
2013-04-23 15:27:20
Április 18–19-én tartották Bukarestben az Európai Gazdasági Térség Finanszírozási Mechanizmusa keretében létrehozott Civil Támogatási Alap (Programul Fondul ONG) romániai népszerűsítő konferenciáját.

A támogatási programot Norvégia, Izland és Lichtenstein hozta létre, hogy elősegítsék a fejlődésbeli egyenetlenségek kiküszöbölését és az együttműködések kialakítását.


Az esemény nagy érdeklődésnek örvendett, több mint 900-an jelentkeztek, végül 300 személy számára sikerült lehetővé tenni a részvételt. A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel a tervek szerint régiós szinten is tartanak tájékoztatókat május folyamán, ugyanakkor a http://fondong.fdsc.ro honlapon is elérhetőek lesznek az aktuális információk.


Romániában a program gyakorlatba ültetéséért a bukaresti székhelyű Civil Társadalom Fejlődéséért Alapítvány felel, amely a csíkszeredai PolgárTárs Alapítvánnyal és a kolozsvári Roma Közösségek Forrásközpontjával közösen, partnerségben valósítja meg.
Az EGT-tagállamok közül Lengyelország után Románia részesül a legtöbb támogatásban a program által, a finanszírozás mértéke az elmúlt időszakhoz képest háromszor nagyobb, közel 300 millió euró a 2009-2014-es időszakra. A támogatásokról részletes információ a www.eeagrants.org honlapon olvasható.


A program öt nagy komponensből áll, éspedig: A demokrácia megerősítése (Implicare); Társadalmi egyenetlenségek kiküszöbölése (Justiție socială); Fenntartható fejlődés (Dezvoltare durabilă); Szociális szolgáltatások (Servicii sociale și de bază); Civilszervezetek fejlesztése (Dezvoltarea capacității ONG-urilor); Kapcsolatépítés (Rețele și coaliții), ezeken belül találhatók a különböző alkomponensek, amelyekre pályázni lehet.


A programra civilszervezetek, egyesületek, alapítványok pályázhatnak, a partnerségbe más intézmények is bekapcsolódhatnak, ugyanakkor javasolt a kedvezményezett országok és a támogatást nyújtó országok szervezetei közötti partnerség kialakítása.


A pályázati kiírásokat a http://fondong.fdsc.ro honlapon hirdetik meg április-május folyamán, majd második körben október körül, és másfél hónap áll az érdeklődők rendelkezésére, hogy benyújthassák finanszírozási igényüket a programjaikra.

A mellékletek itt letölthetőek:

Fondul ONG
Fondul ONG_Dezvoltarea Capacitatii ONG
Fondul ONG Dezvoltare Durabila
Fondul ONG Implicare
Fondul ONG Justitie sociala
Fondul ONG Relatii bilaterale
Fondul ONG Servicii sociale de baza

www.hargitamegye.ro


Vissza
 
© 2009 HARGITA MEGYE TANÁCSA, Minden jog fenntartva.
Készítette: DirectWEB © 2009